Welkom op de website van de Borncountry line dancers.


Wij halen soms ook de krant of andere nieuwsitems. Benieuwd, klik dan verder.


2017-2018

Op 27 september gaven we een demo op burendag te Soest.
In de soestercourant kwam een stukje terug over deze dag.


2015-2016


2014-2015

Houthakkersfeest
Traditioneel openen de dansers het nieuwe seizoen met mooie demo's op het houthakkersfeest te Lage Vuursche.
Ook dit jaar werden we opgemerkt door de pers. Een journalist van de Telegraaf interviewde Ella en Gerda over de relatie countryline dansen en het houthakkersfeest.


Seizoenen 2010 t/m 2013

Seizoenen 2006 t/m 2009
[2006-2007]       [ 2007-2008]      [ 2008-2009]     
Born country in het nieuws: seizoen 2008-2009
Later weer een stukje over born country, dit maal in de Biltse courant.Jane was er weer vroeg bij in de pers, al kwam het mooi uit dat we gelijk reclame konden maken voor onze demo' s op het houthakkersfeest.Verder konden we eind juli op RTV-utrecht wederom het bezoek van Henk Westbroek aan Born-Country bekijken. Was wel even schrikken voor sommigen want de opnames dateerden uit 2003.


Born country in het nieuws: seizoen 2007-2008

Ook onze aanwezigheid in het keukenhof bleef niet ongemerkt.
Stukje uit de vierklank, mei 2008.


Stukje van in Biltse Courant voor de 50 plus dag.Het cursusjaar begint weer, en dat liet Jane ook weten in " de Vierklank"


Born country in het nieuws: seizoen 2006-2007
Born-country op TV
Woensdag 10 januari was geen gewone les. Bijna alle dansers kwamen die avond in country-kleding of in de clubkleding binnenlopen en wel om een speciale reden.
Op deze avond hadden we namelijk een gast en wel niemand minder dan Martine van Os die voor Omroep MAX een opname kwam maken voor het programma Max en Martine.
Voordat de les begon legde Martine uit dat ze voor dit programma allerlei clubs en andere activiteiten gaat bezoeken om zelf te ervaren hoe leuk dit is om te doen, en om dit ook aan alle 50-plussers, de belangrijkste doelgroep voor dit programma, aan te bevelen.
Tot grote schrik van Jane zei Martine nog dat we gewoon moesten doen wat we anders ook deden, maar gelukkig hielden we ons een beetje in.
Martine ging al snel tussen de dansers staan en we begonnen met "Wait a Minute", een dans die Martine goed meedeed, maar ze vroeg zich af of alle beginnende dansers met deze dans startte.
Dat was dus niet zo, dus daarom met de klassieke beginnersdans gestart namelijk de Freeze.
Daarna even een interview met het oudste op dat moment aanwezige lid, Jacob Dropsie, die helemaal in zijn element was en op zijn eigen manier uitlegde wat er zo leuk aan country dansen was.
Met de Ghost-train op zijn grieks lieten we zien dat we niet alleen op country muziek dansen, en natuurlijk kon ook een couple dans niet ontbreken, en de caliente is natuurlijk een ideale beginnersdans.
Dat het wat moeilijker kan lieten enkele dansers nog zien met de "east coast switch".

Het opname team liep al die tijd continue rond en filmde niet alleen Martine maar ook de andere dansers, en natuurlijk ook de voeten. (als ik dat had geweten had ik overigens eerst mijn schoenen even gepoetst).
Aan het eind werden Jan en Jane even geinterviewd en wilde Martine weten of wij als leden blij zouden zijn als zij bij ons kwam dansen. Een daverend applaus was het duidelijke antwoord.
Natuurlijk moesten we ook even allemaal op de foto want een TV-opname gebeurd nu eenmaal niet iedere dag.
De nivo 3 dansers sloten vervolgens de opname avond af met enkele nivo 3 dansen, en nu is het dus afwachten op het moment dat de uitzending plaats zal gaan vinden.
De opname was niet alleen op TV te zien, maar ook de plaatselijke media schonken aandacht aan het bezoek van Martine aan de Born country dancers.Overigen